Rommelpiet!

Op vrijdag 1 december was de deur op slot toen de kinderen naar de klas kwamen. We kwamen er al snel achter dat Rommelpiet in de nacht was geweest. Wat had hij er een rommel van gemaakt, niet te geloven. Gelukkig kunnen de kinderen uit groep 3 ontzettend goed opruimen en de troep was gelukkig snel weer weg. Rommelpiet had niet alleen rommel gemaakt, hij had ook een cadeautje in alle laatjes gelegd. Bedankt Sint en Piet!

T3-rommelpiet-17-1.jpg   T3-rommelpiet-17-2.jpg

T3-rommelpiet-17-3.jpg   T3-rommelpiet-17-4.jpg

Schrijfdans

P1110721.jpg   P1110722.jpg

P1110723.jpg   P1110724.jpg

Speculaaspoppen versieren

Op donderdag 23 november mochten we speculaaspoppen versieren. De poppen lagen al klaar op tafel. We mochten de poppen versieren met lekkere snoepjes. Het was leuk om de poppen mooi te maken en af en toe werd er ook wat tussendoor gesnoept. We waren erg trots op onze poppen. Het was superleuk om te doen.

P1110727.jpg   P1110728.jpg

P1110729.jpg   P1110730.jpg

P1110731.jpg

Het is Kinderboekenweek!
En daarom hebben we met groep 3 een sprookje geschreven.
We hebben er ook een tekening bij gemaakt, deze hangen op de gang.
Veel leesplezier!

Griezeltje
Er was eens een oud heksje.
En dat heksje heette Griezeltje.
Griezeltje maakte een toverdrankje.
In het toverdrankje ging marsepein, een blaadje, cola, dubbel fris, een banenschil en het belangrijkste ingrediënt één slijmerige worm.
Griezeltje maakte het toverdrankje voor de boze wolf.
De boze wolf kwam terug uit het bos en had verschrikkelijke dorst.
De heks had wel een glaasje dubbel fris voor hem.
De heks had stiekem het toverdrankje ingeschonken.
Toen de wolf het drankje had opgedronken veranderde hij in een lief, schattig hondje.
Griezeltje had altijd al een hondje willen hebben en ze leefden nog lang en gelukkig!

Groetjes van groep 3