De Cito's zijn begonnen.

Beste ouders,

De Cito's zijn weer begonnen. Dat betekent vroeg naar bed!
We zijn deze week begonnen met rekenen deel 1 en vrijdag hebben we spelling gedaan. We hebben nog een paar toetsen te gaan, zoals twee keer rekenen, twee keer begrijpend lezen en een keer spelling.

Groetjes van de Nieuwsdienst,

Lisa en Rozemarijn

Surprises TL
De meeste ouders weten het al: de hele gang staat vol met allemaal mooie surprises. De juffen en meesters hebben bedacht om alle surprises te showen voor de hele school. Dus we namen de surprises op 29 november al mee naar school.
Op elke surprise staat een groep (6, 7 of 8). Zo weten we wel voor welke klas de surprise is, maar nog niet voor wie....
Het is leuk om alle surprises te kunnen zien. We kunnen niet wachten om te weten welke voor ons is gemaakt!

Groetjes van Lisa en Carmen

groep 7T

1122.jpg   1123.jpg

Museumplein

24114.jpg

Op woensdag 22 november gingen we met de bus naar het Museumplein in Amsterdam. Groep 6 ging naar het Stedelijk museum en groep 8 ging naar het Rijksmuseum. Wij gingen naar het Van Gogh museum. Onze klas werd in 3 groepen verdeeld. Iedere groep werd door een gids door het museum geleid. We hebben naar schilderijen van Vincent van Gogh gekeken. We moesten goed letten op de stijl van Vincent van Gogh. Hij maakt zijn schilderijen met allemaal streepjes.
Na het kijken mochten we zelf aan de slag. Met Oost-Indische inkt en een kroontjespen moesten we zelf een tekening maken in de stijl van Vincent van Gogh.
Wat we nog niet wisten over Van Gogh is dat hij pas in Frankrijk met streepjes ging werken en meer kleur ging gebruiken. Het mooiste schilderij vonden wij de Zonnebloemen. Het was heel leuk en leerzaam.

Groetjes van Sjimmy en Luna uit groep 7T

24113.jpg

Week van de mediawijsheid: 17 t/m 24 november 2017

Deze week heeft groep 7 thuis en op school Mediamasters gespeeld. Vanaf 17 november hebben we jokers verdiend voor de grote finale. Iedereen heeft meegeholpen.
We hebben geleerd over vloggen. A.I., over programmeren en hoe je met internet om moet gaan. Het was leuk en leerzaam.
Helaas is de week nu al weer voorbij.

Isla en Fee

Groepsoptreden

Voor het groepsoptreden moesten we eerst iets bedenken. Toen gingen we oefenen en oefenen. Meester Jacques kwam op een woensdag langs in de klas om nog meer met ons te oefenen. We gingen ook wat knutselen.
Op donderdag was de generale repetitie. We mochten op het podium.
Toen was het de dag dat we het gingen doen: het optreden! Het was spannend, maar ook weer niet. We hadden stukjes en liedjes. Het was super leuk. Iedereen klapte toen het afgelopen was.

Van Fieke en Suzanne

Beebot op school

De Beebot en de Probots hebben we geleend van de bibliotheek. Daarmee leer je programmeren. Groep 7 mocht ze als eerste uitproberen.
Als je met de Beebot een woord wilt maken, dan moet je pijltjes intoetsen. De Beebot loopt dan naar de goede letter. De Probot is veel moeilijker. Dan moet je centimeters en graden intoetsen. Anders gaat de auto verkeerd.
Nu gaan de Beebots naar de kleuters en groep 3. Ze mogen natuurlijk altijd hulp komen vragen bij groep 7.

Groetjes van Tygo en Junior

T7-beebots-1r-17-3.jpg   T7-beebots-1r-17-2.jpg   T7-beebots-1r-17-1.jpg

Trefbaltoernooi

Op dinsdag 7 november hadden de groepen 7 van alle scholen Frans Trefbaltoernooi.
Iedereen speelt minstens 4 wedstrijden. In de finale speelt iedereen nog een keer.
Tussen de wedstrijden door had je pauzes. Dan kon je wat eten en drinken of kijken op de tribune. Je hoefde dus niet de hele tijd achter alkaar te spelen.
Andere scholen waren: Vos dus, Nuts, Gevers, Regenboog, Fortgens enz.Het toernooi was in de Vliethorst.

De meisjes hadden 3 wedstrijden verloren, een gelijk en een gewonnen. De jongens hadden 1 wedstrijd verloren en het gemengde team had alles gewonnen.

Groetjes van Sanne en Hannah

T7-trefbal-1-17.jpg   T7-trefbal-2-17.jpg