Medezeggenschapsraad

In Nederland heeft iedere school een Medezeggenschapsraad (MR). De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) regelt het bestaan van deze medezeggenschapsraden in Nederland.

Via de MR kunnen ouders en personeel invloed uitoefenen op het beleid en op de kwaliteit van de school. De MR heeft algemene bevoegdheden, taken en informatierechten en tevens een aantal advies- en instemmingsrechten.

Algemene taken van de MR zijn onder andere:

- Bevorderen van overleg en openheid in de school
- Overleg met de directie
- Meedenken en -beslissen over schoolzaken
- Bijdragen aan het beleid en de kwaliteit van de school

De MR heeft een aantal rechten om haar taken te kunnen uitvoeren, de belangrijkste rechten zijn het advies- en het instemmingsrecht.
Zie voor meer informatie http://www.medezeggenschapsraden.nl.

De MR houdt zich overigens bezig met beleidszaken en niet met individuele belangenbehartiging.

Waar houdt de MR zich momenteel mee bezig?

De MR houdt zich het schooljaar 2016-2017 onder andere bezig met:

- het aanpassen en updaten van protocollen;
- de communicatie tussen Boter Kaas en Overblijf (BKO) en ouders;
- de verkeersveiligheid rondom beide locaties van De Vos;
mediawijsheid;
- de Snappet (onderzoek, communicatie naar ouders, beleid);
- de schoolgids;
- het veiligheidsplan;
- de begroting;
- het formatieplan;
- het jaarplan.

Je vindt meer informatie over deze onderwerpen in de notulen en in het werkdocument ‘Dossiers in behandeling’. Deze zijn beide opvraagbaar, stuur een mail naar mrobsdevos@gmail.com.

Leden MR

De MR van obs De VOS heeft tien leden: vijf leerkrachten en vijf ouders.

Leerkrachten
Anja de Prie, secretaris (TL)
Renske Bronsveld (ML)
Anja du Chatinier (ML)
Mariëlle Lunenburg (TL)
Barbara Wolfslag (TL)

Krijn Smallenburg, voorzitter (ML)
Eelco van den Berge (TL)
Daan Goos (ML)
Kirsten van der Sluis (TL)
Bart Visser (ML)

Vergaderdata MR 2017 - 2018

donderdag 31 augustus 2017
Overige data worden nog vastgesteld

Locatie: Ter Lips
Tijd: 19.45 uur inloop, 20.00 – 22.00 uur

Vergaderingen van de MR kennen een openbaar en een besloten deel. Het openbare deel is voor iedere ouder/verzorger en leerkracht toegankelijk. In het besloten gedeelte kunnen zaken worden besproken die nog niet rijp zijn voor een breder publiek.
Wil je als ouder of leerkracht een MR vergadering bijwonen, dan ben je van harte welkom. Graag vooraf aanmelden bij een van de MR leden of mailen naar mrobsdevos@gmail.com.

Contact

Heb je interesse om je verkiesbaar te stellen voor de MR of een bijdrage te leveren, dan horen wij het graag.

Voorwaarden zijn dat je je minimaal twee jaar verbindt aan de MR en dat je een ouder bent van een leerling van obs De VOS Voorschoten.

Overige vragen, opmerkingen en suggesties aan de MR zijn ook welkom. Mail naar mrobsdevos@gmail.com.