Afscheid juf Josine,

afscheid-josine.png

Op dinsdag 27 maart hebben we afscheid genomen van juf Josine. Juf Josine is nu met zwangerschapsverlof. In mei wordt haar tweede kindje geboren. Natuurlijk wilden we juf Josine verrassen en daarom hebben we een mooie mand met allemaal cadeautjes aan haar gegeven. Juf Josine had dit niet verwacht en was blij verrast. We zullen juf Josine enorm gaan missen en we hopen dat ze nu fijn kan gaan genieten van haar zwangerschap en haar man en dochter.

P1080497.jpg   P1080498.jpg

P1080499.jpg   P1080502.jpg

Paasontbijt.

Op donderdag 29 maart hadden we een paasontbijt op school. We hebben heerlijk ontbeten en het was heel erg gezellig. In de middag hebben we paaseieren gezocht en was de paashaas ook nog op bezoek.

Klik hier om de foto's te bekijken

Museum Volkenkunde

Op donderdag 8 maart zijn we naar museum Volkenkunde geweest. In het museum hebben we kennisgemaakt met Toejoe. Toejoe is een draak die de voorwerpen in het museum scant en het verhaal van het voorwerp verteld.  Zo zagen we een draak zonder pootjes uit Oceanië. Deze draak werd met palmbladeren versiert als de kinderen volwassen werden. Dan droegen de jongens de draak door bamboestokken door de gaten in de buik van de draak te steken. Met de draak werd de volwassenheid gevierd. We zagen ook porselein uit China waar een draak op was geschilderd. Nadat Toejoe ons de verhalen over de voorwerpen had verteld mochten we nog een speurtocht doen. het was heel erg leuk! We hebben allemaal een vrijkaartje gekregen zodat we nog een keer naar het museum mogen komen.

Klik hier om de foto's te bekijken!

Bibliotheekbezoek van groep 3

P1110742.jpg

Op donderdag 8 februari is groep 3 naar de bibliotheek geweest. Daar werd een heel leuk boek voorgelezen. Nadat het boek was voorgelezen werd ons uitgelegd waar we welke boeken konden vinden. Daarna hebben we letters gezocht in de bibliotheek. We hebben allemaal een boek uitgekozen en mee mogen nemen naar school. Het was heel erg leuk en leerzaam.

P1110743.jpg   P1110744.jpg

P1110745.jpg   P1110748.jpg

P1110750.jpg   P1110751.jpg

Rommelpiet!

Op vrijdag 1 december was de deur op slot toen de kinderen naar de klas kwamen. We kwamen er al snel achter dat Rommelpiet in de nacht was geweest. Wat had hij er een rommel van gemaakt, niet te geloven. Gelukkig kunnen de kinderen uit groep 3 ontzettend goed opruimen en de troep was gelukkig snel weer weg. Rommelpiet had niet alleen rommel gemaakt, hij had ook een cadeautje in alle laatjes gelegd. Bedankt Sint en Piet!

T3-rommelpiet-17-1.jpg   T3-rommelpiet-17-2.jpg

T3-rommelpiet-17-3.jpg   T3-rommelpiet-17-4.jpg

Schrijfdans

P1110721.jpg   P1110722.jpg

P1110723.jpg   P1110724.jpg

Speculaaspoppen versieren

Op donderdag 23 november mochten we speculaaspoppen versieren. De poppen lagen al klaar op tafel. We mochten de poppen versieren met lekkere snoepjes. Het was leuk om de poppen mooi te maken en af en toe werd er ook wat tussendoor gesnoept. We waren erg trots op onze poppen. Het was superleuk om te doen.

P1110727.jpg   P1110728.jpg

P1110729.jpg   P1110730.jpg

P1110731.jpg

Het is Kinderboekenweek!
En daarom hebben we met groep 3 een sprookje geschreven.
We hebben er ook een tekening bij gemaakt, deze hangen op de gang.
Veel leesplezier!

Griezeltje
Er was eens een oud heksje.
En dat heksje heette Griezeltje.
Griezeltje maakte een toverdrankje.
In het toverdrankje ging marsepein, een blaadje, cola, dubbel fris, een banenschil en het belangrijkste ingrediënt één slijmerige worm.
Griezeltje maakte het toverdrankje voor de boze wolf.
De boze wolf kwam terug uit het bos en had verschrikkelijke dorst.
De heks had wel een glaasje dubbel fris voor hem.
De heks had stiekem het toverdrankje ingeschonken.
Toen de wolf het drankje had opgedronken veranderde hij in een lief, schattig hondje.
Griezeltje had altijd al een hondje willen hebben en ze leefden nog lang en gelukkig!

Groetjes van groep 3