Kids Top 20

We waren in de klas aan onze doelen aan het werken. Opeens stond Buddy op het schoolplein. Onze klas zwaaide naar hem. Buddy deed de opening in groep 6. Toen de opening klaar was, stapten we op de fiets en gingen naar de gymzaal. Toen gingen we eerst de liedjes zingen en deden we het einde. Daarna filmden we het begin. De belangrijke gasten waren Ymani van Rapport en Noah van Nu al miljonair. Op het eind kreeg iedereen een handtekening van Buddy. We fietsten weer terug naar school. We waren heel moe van al het dansen en springen.

Het was super leuk om mee te maken!

Geschreven door Sanne en Isla

IJsvogel

20180220_135304.jpg   20180220_134956.jpg

Tygo zag uit het raam een IJsvogel. Hij ging naar de juf en zei dat er een IJsvogel op het hek zat. Al gauw stond de hele klas bij het raam. Toen vloog de IJsvogel weg en kwam hij ook vliegensvlug weer terug. Dat is best bijzonder, want hij zat heel stil. Je kon hem zo goed bekijken. Wat een geluk!
Tygo herkende de IJsvogel van de voorkant van "Het Grote Vogelboek".

Door Tygo en Hannah

20180220_134924.jpg   Screenshot_20180220-135018.png

De Cito's zijn begonnen.

Beste ouders,

De Cito's zijn weer begonnen. Dat betekent vroeg naar bed!
We zijn deze week begonnen met rekenen deel 1 en vrijdag hebben we spelling gedaan. We hebben nog een paar toetsen te gaan, zoals twee keer rekenen, twee keer begrijpend lezen en een keer spelling.

Groetjes van de Nieuwsdienst,

Lisa en Rozemarijn

Net als vorig jaar sneeuwt het weer. Dit jaar hebben we een witte Kerst, zoals gehoopt. Toen het begon te sneeuwen, keek gelijk iedereen naar buiten. We konden niet naar de gym fietsen, want het was te glad. Volgende week hebben we ook nog Kerstgym. Dat past er goed bij!
Op de terugreis maakten we een leuke sneeuwfoto. Eenmaal terug gingen we een sneeuwballen gevecht houden met de hele klas. Iedereen kwam onder de sneeuw en kletsnat binnen. We hopen dat het volgend jaar weer sneeuwt. De Kerst kan beginnen!!

Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar!

Groetjes van de Nieuwsdienst,
Hannah en Sanne

20171211_114245.jpg

Hallo allemaal,

20171204_111905.jpg

Op 4 december was de gym anders, want we hadden we pietengym. De les kregen we natuurlijk van Meester Ruud. Er waren 4 groepen en die draaiden telkens door, de onderdelen waren vooral klimmen. Bijvoorbeeld: de klas mocht op een mat klimmen met touw, en op ladders. En we mochten op een trampoline springen en dan een bal in de basket gooien. En we hebben memory gedaan. De hele gymzaal was donker.

Groetjes Chaya en Luna

20171204_111739.jpg   20171204_111804.jpg

Museumbus

24114.jpg

Op woensdag 22 november gingen we met de bus naar het Museumplein in Amsterdam. Groep 6 ging naar het Stedelijk museum en groep 8 ging naar het Rijksmuseum. Wij gingen naar het Van Gogh museum. Onze klas werd in 3 groepen verdeeld. Iedere groep werd door een gids door het museum geleid. We hebben naar schilderijen van Vincent van Gogh gekeken. We moesten goed letten op de stijl van Vincent van Gogh. Hij maakt zijn schilderijen met allemaal streepjes.
Na het kijken mochten we zelf aan de slag. Met Oost-Indische inkt en een kroontjespen moesten we zelf een tekening maken in de stijl van Vincent van Gogh.
Wat we nog niet wisten over Van Gogh is dat hij pas in Frankrijk met streepjes ging werken en meer kleur ging gebruiken. Het mooiste schilderij vonden wij de Zonnebloemen. Het was heel leuk en leerzaam.

Groetjes van Sjimmy en Luna uit groep 7T

24113.jpg

Week van de mediawijsheid: 17 t/m 24 november 2017

Deze week heeft groep 7 thuis en op school Mediamasters gespeeld. Vanaf 17 november hebben we jokers verdiend voor de grote finale. Iedereen heeft meegeholpen.
We hebben geleerd over vloggen. A.I., over programmeren en hoe je met internet om moet gaan. Het was leuk en leerzaam.
Helaas is de week nu al weer voorbij.

Isla en Fee

Groepsoptreden

Voor het groepsoptreden moesten we eerst iets bedenken. Toen gingen we oefenen en oefenen. Meester Jacques kwam op een woensdag langs in de klas om nog meer met ons te oefenen. We gingen ook wat knutselen.

Op donderdag was de generale repetitie. We mochten op het podium.

Toen was het de dag dat we het gingen doen: het optreden! Het was spannend, maar ook weer niet. We hadden stukjes en liedjes. Het was super leuk. Iedereen klapte toen het afgelopen was.

Van Fieke en Suzanne

Beebot op school

De Beebot en de Probots hebben we geleend van de bibliotheek. Daarmee leer je programmeren. Groep 7 mocht ze als eerste uitproberen.
Als je met de Beebot een woord wilt maken, dan moet je pijltjes intoetsen. De Beebot loopt dan naar de goede letter. De Probot is veel moeilijker. Dan moet je centimeters en graden intoetsen. Anders gaat de auto verkeerd.
Nu gaan de Beebots naar de kleuters en groep 3. Ze mogen natuurlijk altijd hulp komen vragen bij groep 7.

Groetjes van Tygo en Junior

T7-beebots-1r-17-1.jpg   T7-beebots-1r-17-2.jpg   T7-beebots-1r-17-3.jpg

Trefbaltoernooi

Op dinsdag 7 november hadden de groepen 7 van alle scholen Frans Trefbaltoernooi.
Iedereen speelt minstens 4 wedstrijden. In de finale speelt iedereen nog een keer.
Tussen de wedstrijden door had je pauzes. Dan kon je wat eten en drinken of kijken op de tribune. Je hoefde dus niet de hele tijd achter alkaar te spelen.
Andere scholen waren: Vos dus, Nuts, Gevers, Regenboog, Fortgens enz.Het toernooi was in de Vliethorst.

De meisjes hadden 3 wedstrijden verloren, een gelijk en een gewonnen. De jongens hadden 1 wedstrijd verloren en het gemengde team had alles gewonnen.

Groetjes van Sanne en Hannah

T7-trefbal-1-17.jpg   T7-trefbal-2-17.jpg