Nieuwsflits week 51

Fijne feestdagen en een gelukkig 2018
namens groep 8.

T8-kerstfeest-17.jpg

Dinsdagochtend hebben we kerststukjes gemaakt.

Donderdagochtend mochten we in een oncy komen. De hele dierentuin was compleet. Zebra’s, hondjes, pinguïns, eenhoorn, kikker, paradijsvogel.

Nog wel even aan het werk, daarna de laatste kerstknutsels afgemaakt en de tafels klaargezet voor het kerstdiner.

Vrijdag nog een presentatie over het voortgezet onderwijs, opgeruimd en naar gym. En nu genieten van 2 weken vakantie.

 T8-kerstfeest-17-2.jpg


Nieuwsupdate week 50

Donderdag 23 november kwam de TTO docent van het Rijlands Lyceum bij ons op school. Ze kwam vertellen over het TTO*. Ook kwamen er oud-leerlingen van de Vos mee. Ze gaven les over de winterspelen in het Engels. Ze hielpen ons met de les maken. We kregen een boekje over de winterspelen met opdrachten. Het was best makkelijk, omdat wij op school al heel lang Engelse les krijgen.

Maandag 26 november kwam een docent van het Leonardo bij ons in de klas. We gingen met elkaar uilenballen onderzoeken. Met zoekkaart, pincet en loepjes gingen we op zoek naar botjes. Op de kaart konden we kijken welk dier opgegeten was.

T8-50-1-17.jpg

Woensdag moesten de surprises ingeleverd zijn dinsdag 5 December zijn ze uitgepakt. Het was leuk dat we alle surprises goed konden bekijken. Het was bijna zonde om ze kapot te maken.
Donderdagmiddag zijn we naar het gemeentehuis geweest. Hier kregen we een les over democratie. De vader van Merlijn was erbij als gemeenteraadslid. We hebben ervaren hoe een raadsvergadering gaat en dat je echt moet wachten met praten tot je de beurt krijgt. Ook dat je in een democratie niet altijd je zin krijgt. Je moet goed luisteren naar de reden waarom de ander iets belangrijk vindt. De meerderheid besluit dan met elkaar. We kregen in het gemeentehuis ook nog wat lekkers.

T8-50-2-17.jpg

Maandag 11 december was juf Marion ziek en juf Renée kwam in de klas. Tijdens de gymles gingen we klimmen, jammer dat we niet heel hoog mochten. Het was wel lastig, je moest verschillende routes klimmen. ’s Middags was meester Ronald in de klas. We hebben kerstliedjes gezongen met de gitaar. Juf Joke kwam ook nog voor de EHBO les.   met de gym en aan het einde van de dag hadden we EHBO meester Ronald en we gingen muziek liedjes oefenen.

T8-50-3-17.jpg

Woensdag was juf Ninette er voor de eerste keer in groep 8. We hebben hard gewerkt en mochten een kwartiertje film kijken plaats van voorlezen. Op donderdag was juf Ninette er ook. Rekenen was een moeilijke les en we hadden ook nog een taaltoets. Kortom heel hard gewerkt. Gelukkig hebben we ’s middags geknutseld, we maken allemaal leuke dingen om de klas voor de kerst gezellig te maken.

T8-50-4-17.jpg

Vrijdag was juf Renée er weer. Juf Anja kwam ook langs. Zij heeft een paar kinderen meegenomen om de rekenles samen te doen en later ook nog een extra lesje begrijpend lezen. In de klas is ook hard gewerkt. Zo konden we ’s middags nog verder met de kerstknutsels. We hebben met elkaar thee gedronken en de juf had kerstkoekjes uitgedeeld.

Groetjes Daliyah & Lieke


Nieuws van week 47 van groep T8

T8-week-47-17-1.jpg

Deze week ging groep 8 naar het rijksmuseum. Ze werden met de bus gebracht. We gingen met de klas eerst naar het I AMSTERDAM monument. De klas werd in 3 groepen gesplitst.  Ze hebben allemaal de Nachtwacht gezien. Sommigen hebben het melkmeisje gezien. Bij het stilleven kreeg je een kaneel snoepje te proeven. We genoten ervan. 
Van uw favorieten verslaggevers Matthijs G & Meidan

T8-week-47-17-2.jpg

Donderdag 23 november gingen alle klassen speculaaspoppen versieren. Groep 8 mocht als eerst, want hun speculaaspoppen werden gebruikt als voorbeeld voor de andere klassen. Iedereen heeft zijn/haar speculaaspop heel erg mooi gemaakt. Ook heeft iedereen genoten van het speculaaspop versieren.

’s Middags kwam het Rijnlands Lyceum bij ons in de groep.  Ze kwamen vertellen over het TTO*. De juf van de TTO-klas gaf de Engelse les in het Engels, net zoals dat op het Rijnlands gaat. Ook kwamen er oud-leerlingen van de Vos uit de brugklas mee. Ze gaven les over de winterspelen in het Engels. Ze hielpen ons met de les maken. We kregen een boekje over de winterspelen met opdrachten. Niet alleen de Engelse les wordt gegeven in het Engels, ook o.a. geschiedenis. De oud-leerlingen vonden het tweetalig onderwijs niet heel moeilijk. De Engels docent merkt ook dat de kinderen van de Vos een voorsprong hebben op TTO.
*twee talig onderwijs

Op vrijdag waren twee stagiaires tijdens de gymles. We hadden een heel leuke les. Met de dikke matten gingen we tafeltennissen met een skippybal.

T8-week-47-17-3.jpg

Door uw trouwe verslaggevers Matthijs G en Meidan.Nieuws van week 41 groep 8!!!!!!!!!

Dinsdagochtend kwam juf Anja langs in de klas. Het gaat gelukkig beter, maar ze zal nog niet gaan lesgeven na de vakantie.
We gingen naar de aula voor de Kinderboekenweek. Een "echte" heks las een griezelig boek voor. Daarna begon juf Helene aan een gruwelijk eng gedicht... niemand wist dat groep 8 een flashmob had voorbereid. Terwijl alle kinderen dachten dat ze gingen luisteren naar een gedicht, stonden er steeds meer kinderen dansend op de muziek van Thriller op. Het was een griezelig succes.

Op donderdag zijn we naar het technolab geweest. We hadden de opdracht om een attractie van Lego te bouwen. Het was echt een hele leuke ochtend.

T8week41.jpg

Op vrijdag hoefden we niet heel veel te werken, want het was bijna vakantie. We hadden nog wel een toets, iedereen vond dit een makkie. Nina hield haar boekbespreking over "Achtste groepers huilen niet". Veel kinderen willen het boek nu ook lezen. Tip van Nina, zakdoeken erbij houden. Matthijs hield zijn boekbespreking over "Abeltje". Een grappig, spannend boek, ook zeker een aanrader.  

We kregen onverwachts bezoek van Mykai (vorig jaar groep 8). Hij fietst iedere dag 15 kilometer heen en 15 kilometer terug naar het KTS. Hij vindt het een hele leuke school. Niet voor iedereen, het hangt ervan af wat je later wil gaan doen. Hij is gezellig gebleven voor de boekbespreking.

We wensen iedereen een heel fijne vakantie.

Reporters Marijn en Koen.


Nieuws van week 39

Woensdag was een leuke dag. De kinderen van de hele school knutselen leuke dingen. Vaders en moeders hebben zich opgegeven om te helpen. In kleine groepjes hebben we allemaal andere dingen gemaakt. Een flipperkast, pannenkoeken bakken, droomvangers, armbandjes knopen, mandela’s kleuren en nog veel meer. Na deze ochtend was er een tentoonstelling in de aula.

Dinsdag zijn we met de hele klas naar de Britisch school geweest. Er waren allemaal kraampjes van verschillende landen. Bij elk kraampje moest je in het Engels een gesprekje voeren. Het was heel leuk.

Op maandag kwam de EHBO juf. Juf Joke geeft al jaren de EHBO lessen op de Vos. Zij is niet een echte juf, maar een juf alleen voor EHBO. De les ging over de 5 stappen die je moet weten voor je iemand gaat helpen. De belangrijkste is: “Denk eerst aan je eigen veiligheid”. Binnenkort gaan we ook verband leren omdoen en een greep om mensen van een gevaarlijke plek te kunnen verslepen.

Twee leerlingen hebben een les gegeven, een samenvatting over het eerste hoofdstuk van natuurzaken. Iedereen zal nu vast een voldoende halen.

We zijn druk aan het oefenen, maar dat is een gruwelijk enge verrassing. Daar zijn we ook nog iets voor aan het maken. Dat kunnen jullie zien in de volgende nieuwsflits.

 T8-week-39-17.jpg

Groetjes van Lindi van Veen


Start schooljaar groep 8 !!!

 groep8T1718.jpg

In de eerste week gingen we al hard aan de slag. We hebben bijvoorbeeld taakjes bedacht voor op het taakjesbord. We hebben ook regels voor in de klas bedacht, om er een fijn schooljaar van te maken. Voor de les van De Vreedzame School hebben we een foto gemaakt om te laten zien dat we bij elkaar horen.

We hebben voor een tekenopdracht een foto van onszelf overgetrokken, deze moeten we nog inkleuren. Deze foto’s zijn ook gebruikt voor een verjaardagskalender, zo weten we precies wanneer iedereen jarig is. We hebben veel knutsel dingen gedaan, maar natuurlijk ook basisvakken zoals rekenen, spelling, taal, gym en zaakvakken.

We vonden het een beetje jammer dat we juf Anja niet op de eerste dag als juf hadden. Maar het is natuurlijk ook leuk met juf Helene en Renée. Juf Anja is vrijdag nog wel even langsgekomen, dat was gezellig.

Kortom leuke eerste week.

Gemaakt door: Lucie en Wietske.