Kidscolleges in de vakantie: Kerstvakantie 2018/2019

2 november 2018

Wat doen de dieren ‘s winters in Meijendel

2118.jpg

Als je wilde dieren ’s winters ziet, waarom hebben ze het dan niet koud? Hoe komen ze aan eten?
En waar zijn de wilde dieren die je zomers wel ziet maar ’s winters helemaal niet, of zelden..? Houden die een winterslaap of vliegen ze naar Spanje
voor een warme kerstvakantie?

Duinwachter Hans heeft het in dit winterse ‘kidscollege’ over allerlei dieren.
Zowel de dieren je kunt zien: bijvoorbeeld roodborstjes, konijnen of een vos. Maar ook dieren die je ’s winters niet ziet, zoals vleermuizen, een mol, een eekhoorn, een libelle of een egel. Hij neemt ook een aantal van deze dieren in opgezette toestand mee die om ze eens goed van dichtbij te bekijken en misschien zelfs te aaien.

Deze lezing is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ouders of verzorgers zijn ook van harte welkom. Zij moeten wel zelf ook een kaartje kopen.
Wanneer: 2 januari 2019 om 10.30 uur
Waar: Bibliotheek Voorschoten

Minecraft workshop “Atlantikwall – bouw je eigen bunker”

 2119.jpg

Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust kun je de resten zien resten van de verdedigingslinie uit de Tweede Wereld Oorlog. Ook staan soms nog (resten van) bunkers

In deze Minecraftworkshop gaan we aan de hand van oude foto’s en beschrijvingen de ‘Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord’ nabouwen. Met een mede-Minecrafter bouw je in 2 uur tijd dit bunkercomplex, inclusief ondergrondse gangen en kanonnen.

Deze workshops zijn voor ervaren minecrafters vanaf 9 jaar!

Op donderdag 3 januari in Bibliotheek Wassenaar en op vrijdag 4 januari in Bibliotheek Voorschoten.
Start op beide locaties: 10.30 uur.

Vleermuizen

21110.jpg

Altijd alles al willen weten over de vleermuis? Of over die geheimzinnige vleermuisbunker aan de Wassenaarse Slag? Kom dan gezellig met het hele gezin naar onze lezing op vrijdag 4 januari in de filmzaal van Bibliotheek wassenaar. De boswachters zelf zullen je dan alles vertellen en al je vragen beantwoorden. Leeftijd vanaf 7 jaar!

Wil je zeker weten dat je hierbij kan zijn? Koop dan snel kaarten en voorkom teleurstelling. Ga naar www.obvw.nl of bestel je kaarten aan de balie.

Terug