Kinderboekenweek 

29 september 2023

Van 4 t/m 15 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan boeken en (voor)lezen.  Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis’. Er vinden verschillende leesactiviteiten in de groep plaats.  

Op Ter Lips komen bij de kleuters ouders voorlezen en in de bovenbouw gaan een aantal kinderen voorlezen bij de peuterspeelzaal Olleke Bolleke. Er worden toepasselijke spellen gespeeld en in sommige klassen wordt het bijhorende lied ‘Bij ons thuis’ van Kinderen voor Kinderen gezongen. Sommige kinderen mogen hun favoriete boek meenemen en van de leerkrachten staat hun favoriete boek in de hal tentoongesteld. 

Op de Multatulilaan komt de schrijver Michiel Krop langs. Hij heeft ‘Het verdwaalde scheetje’ en ‘Sjon droomt subliem’ geschreven. Tijdens zijn bezoek zal hij uit zijn boek(en) voorlezen en aandacht besteden aan gedichten. Tevens wordt er in de school een zwerfboekenkast neergezet. Kinderen kunnen hier een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Dé perfecte ruilplek voor gelezen kinderboeken. Zo stimuleert de school het vrijetijdslezen. 

Wij wensen iedereen een gezellige Kinderboeken week en veel leesplezier! Dank aan de OR voor het organiseren hiervan! 

Terug