Start van het nieuw schooljaar 

18 augustus 2023

De eerste schooldag van een nieuwschooljaar is altijd weer een bijzonder moment. De leerkrachten kijken uit naar hun nieuwe groep, de leerlingen zijn veelal verwachtingsvol en het is weer even wennen om in het schoolritme te komen. Verderop in deze nieuwsbrief leest u over hoe we omgaan met groepsvorming m.b.v. het programma ‘De vreedzame school’. Andere praktische zaken vindt u hier op een rijtje: 

  • De ene leerling vindt het heerlijk om vanaf het begin zelfstandig de school binnen te gaan, de andere leerling doet dit graag in de nabijheid van een ouder. Voor de leerlingen van de onderbouw gaan we hier de eerste schoolweek op de volgende manier mee om:

    Ter lips; heeft u een kind in groep 1 t/m 4, dan kunt u de eerste schoolweek met uw zoon/dochter mee naar binnen lopen. (Dus anders dan een aantal groepen in een bericht op Parro heeft gelezen.)

    Multatulilaan; heeft u een kind in groep 3 of 4, dan kunt u de eerste schoolweek met uw zoon/dochter mee naar binnen lopen.   

    Om 8.45 uur gaat de buitendeur zoals gewoonlijk dicht en beginnen de lessen. 

  • Multatulilaan; fietsen stallen

    Vorig schooljaar werden er door leerlingen regelmatig fietsen buiten het plein op de stoep geparkeerd. Wilt u erop letten en/of met uw kind bespreken dat de fietsen achter op het plein in de rekken gestald worden? 
  • Als de leerlingen weer naar school komen, hebben zij (zoals u in de nieuwsbrief voor de vakantie al heeft

    kunnen lezen) de volgende spulletjes nodig:
  • gymkleding en gymschoenen (alle groepen)
  • oordopjes/koptelefoon voor het gebruik van de laptop (vanaf groep 4)
  • evt. Puntenslijper vanaf groep 4
    agenda (vanaf groep 6)
    huiswerkmap/elastomap (vanaf groep 6) 

Mocht het een probleem zijn om dit aan te schaffen, dan kunt u dat in het nieuwe schooljaar doorgeven aan de leerkracht van uw kind. 

De leerlingen ontvangen vanuit school een gevulde etui/blikje met het benodigde schrijfgerei. Hier hoeven zij dus niets voor mee naar school te nemen. 

Terug