Van de MR 

23 juni 2023

Wat heeft de Medezeggenschapraad afgelopen schooljaar gedaan? 
Waar de MR zich mee bezighoudt is niet zichtbaar in de georganiseerde activiteiten of in de klas. Toch hebben vijf leerkrachten en vijf ouders zich het afgelopen jaar op de achtergrond flink ingezet voor de school door zich bezig te houden met het beleid. Na wat bewogen schooljaren vanwege corona hadden we ingeschat dat dit schooljaar rustiger zou worden voor ons. Niets was minder waar. 
 
Door de oorlog in Oekraïne was het onderwijs in Voorschoten aan deze vluchtelingenkinderen een gespreksonderwerp en is er een taalklas opgericht. Nadat de adjunct-directeur met pensioen ging en de MR net haar rol had vervuld in de werving van een nieuw persoon voor deze functie bleek ook de directeur-bestuurder een andere uitdaging aan te gaan. Hierdoor kwam haar functie vrij en moesten wij ons buigen over wat wij belangrijk vinden in het functieprofiel van een nieuwe directeur-bestuurder. Een belangrijke vraag hierin was ‘wat denken we dat de school nodig heeft?’ Een afvaardiging van de MR was onderdeel van de benoemingsadviescommissie. Een ander onderwerp waar de MR zich mee bezig heeft gehouden is het ouder-tevredenheidsonderzoek. Wij zijn dankbaar voor de reacties vanuit de ouders op dit onderzoek. Het heeft waardevolle informatie en inzichten gegeven waar de school verbeterslagen kan maken. Inmiddels wordt hierop geanticipeerd door de school. De MR zal de vinger aan de pols houden wat betreft de nieuwe speerpunten die vorm gaan krijgen in het nieuwe schooljaar. Overige onderwerpen die de beleidstafel van de MR zijn gepasseerd zijn o.a. hoogbegaafdheid bij kinderen, begroting van school, verhoging van de ouderbijdrage en de nieuwe jaarplanning van het komende schooljaar. 
 
Op dinsdag 20 juni had de MR de laatste vergadering van dit schooljaar. In deze vergadering hebben we afscheid genomen van een gewaardeerd MR-lid Bart Visser. Afgelopen zes jaar heeft hij zijn actieve en waardevolle bijdrage geleverd binnen de MR. Hiervoor bedanken wij Bart ten zeerste. Ook namen we afscheid van Marianne van Maanen. Ook haar bedanken we voor haar inzet van afgelopen schooljaar. Naast het afscheid hebben we ook een nieuw MR-lid mogen verwelkomen. Zij stelt zich hieronder even aan u voor. 
 
Rianne Ekkerman 
Hallo allemaal, graag wens ik mij even voor te stellen. Sinds kort ben ik het nieuwe lid van de MR. Mijn naam is Rianne Ekkerman, 37 jaar, moeder van Kaan (4 jaar) en Timur (1 jaar) en samenwonend met vader Ramazan in Voorschoten. Kaan zit in de apenklas op de Multatulilaan. Van beroep ben ik groepsleerkracht, op een Daltonschool in Leidschendam. Het onderwijs houdt mij dan ook dagelijks bezig. Het onderwijs is altijd in ontwikkeling. Ik wens heel graag iets te kunnen betekenen op de school van mijn kinderen en op een positief kritische manier te willen meedenken met het beleid op school. Om mijn betrokkenheid bij de VOS vorm te geven, heb ik mij dan ook enige tijd geleden beschikbaar gesteld voor de MR. Mocht u ergens tegen aanlopen op school of het ergens niet mee eens zijn met het schoolbeleid, laat het gerust weten! Op (woensdag), donderdag en vrijdag ben ik zelf op het schoolplein te vinden. Dan kunnen we het issue tijdens een (maandelijks) overleg bespreekbaar maken. 

Terug