Voorbereiding nieuwe schooljaar 

18 september 2023

Deze week is er door het team van de VOS hard gewerkt om a.s. maandag goed voorbereid met het nieuwe schooljaar te starten. Naast dat o.a. de overdrachten hebben plaatsgevonden en de klassen weer zijn ingericht, hebben we donderdag tijdens een teambijeenkomst met elkaar over de kwaliteitszorg op de VOS gesproken en hoe we deze invullen.  

De vraag; ‘Op welke wijze doet de ondersteuning in de school zoveel mogelijk recht aan de ontwikkeling van de leerlingen’ stond hierbij centraal. Het heeft mooie inhoudelijke gesprekken en plannen opgeleverd, waar de leerkrachten en ondersteuners vanaf de eerste week samen met de leerlingen aan kunnen werken.  
 
De locatie Ter Lips had er deze week nog een uitdaging bij. Het gebouw is voorzien van nieuwe vloeren. Hiervoor moesten de ruimtes vooraf leeg zijn. Deze week moest de hele inboedel weer uit de verhuisdozen en alles weer worden ingeruimd. De vloeren zijn prachtig! De klassen zijn gereed, in andere ruimtes komen we nog wat verhuisdozen en andere ongemakken tegen. De komende weken zullen de puntjes op de i worden gezet.  
 
Ook was er deze week ruimte voor ontmoeting in ontspannen sfeer; met het team trokken we in groepjes door Leiden en fristen we onze geest weer op door rennend en wandelend Escape Games op te lossen. We sloten af met heerlijk Italiaans eten. 
 
Wij zijn klaar voor het nieuwe schooljaar en hebben er zin in! 

Terug