Kennismaking – Wilma Vissenberg

23 juni 2023

In mei heeft u via de nieuwsbrief op papier kennis kunnen maken met mij als de nieuwe directeur-bestuurder. Inmiddels ben ik per 1 juni met veel plezier begonnen als directeur-bestuurder bij Stichting De VOS! Deze eerste weken staan in het teken van kennismaken met ieder die aan De VOS is verbonden, zowel intern als extern.  
Intern maak ik volop kennis met het team en met de leerlingen. Een ronde langs de klassen in de eerste dagen was een feest. In alle groepen gaven leerlingen aan dat ze graag op De VOS naar school gaan, omdat de kinderen en leerkrachten prettig met elkaar omgaan en ze veel leren! Ook waren er (praktische) suggesties ter verbetering, bijv. aangaande het voetballen op het plein. Mooie punten die zij zullen gaan aandragen bij de leerlingenraad. 
Uiteraard is het kennismaken met het team in volle gang, ik leer een bevlogen team kennen met veel potentie. Samen gaan we ontdekken waar we goed in zijn en waar we (nog) beter in willen worden. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik op 30 mei al kon aansluiten bij de studiedag van het team. Verderop in deze memo leest u over de opbrengsten van deze dag. 
De zomerfeesten die deze maand plaatsvinden, vormen een mooie activiteit voor leerlingen, ouders en teamleden om met elkaar de verbondenheid als locatie te ervaren. Tevens is dit een mooie gelegenheid voor mij om kennis te maken met u. Afgelopen vrijdag heb ik verschillende ouders ontmoet op het zomerfeest op de locatie Ter Lips, de OR volop in bedrijf gezien en een aantal van u gesproken. Komende week zal dat voor de locatie Multatuli zijn. Ik zie u daar graag! 
Deze week mocht ik ook kennismaken met de MR, fijn dat deze betrokken ouders en leerkrachten meedenken over de meer beleidsmatige kant van de school. Zij vertellen meer over hun werkzaamheden van het afgelopen jaar bij het kopje ‘Vanuit de MR.’ 
 
Extern maak ik volop kennis met Voorschoten, zoals bijvoorbeeld de gemeente, de andere basisscholen, het samenwerkingsverband en de kinderopvang. We houden ons bestuurlijk bezig met vragen als: hoe kunnen we vanuit onderwijs, zorg en kinderopvang elkaar versterken?  

Terug