Nationale voorleesdagen

25 januari 2019

De Nationale Voorleesdagen zijn op woensdag 23januari  gestart. Die ochtend werden de kleutertjes van de obs de Vos op zowel de Multatulilaan als Ter Lips voorgelezen door de wethouders Lamers en Cramwinckel uit het boek “Een huis voor Harry”.

2512.jpg

Vol aandacht luisterden de kinderen naar het verhaal over Harry de huiskat die voor het eerst buiten gaat spelen en verdwaalt. Uiteindelijk komt alles weer goed en heeft hij er veel vriendjes bij. “ Een huis voor Harry  “van Leo Timmers, is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2019!

  2513.jpg

De Nationale Voorleesdagen zijn in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het belang van voorlezen.  Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, kinderen leren luisteren en het stimuleert hun fantasie. Daarnaast is het zowel voor de ouder als de kinderen gewoon gezellig om regelmatig voor te lezen. De Stichting tot Nut va het Algemeen Voorschoten heeft, net als voorgaande jaren, het prentenboek van het jaar aan alle basisscholen in Voorschoten beschikbaar gesteld!

Terug